First Try – Cactusvijg

Vandaag proef ik voor het eerst een cactusvijg. Deze zag ik op de markt en riepen mijn naam. Ik nam verschillende kleuren mee naar huis, en begon met proeven.

review-first-try-cactusvijg-2

Ik wil het als eerste even hebben over de buitenkant. Ze variëren namelijk van rood naar geel tot groen, en naar mijn mening zijn de rode het zoetst en de groene het minst zoet. Verder kun je deze dingen het best niet met blote handen vastpakken. Het heet niet voor niets een cactusvijg en er zitten dan ook hele kleine weerhaakjes over de hele vrucht verspreid.

Ik maakte ze schoon door ze vast te houden met een handdoek en vervolgens kop en kont eraf te snijden en daarna de rest van het velletje. Je houd dan een soort tonnetje over.

Maar dan.. overal pitten!! Je kan hier niet op kauwen, geloof mij ik heb het geprobeerd en verloor bijna een vulling. Gelukkig zijn deze vruchten zo zacht dat je ze een beetje kapot moet duwen met je toch tegen je gehemelte en daarna gewoon doorslikken. Klinkt erg vreemd, maar geloof me als je ze eenmaal aan het eten bent gaat dat zo vanzelf.

Verder smaken ze echt heerlijk. Vooral de rijpe zijn erg zoet. Het klinkt misschien stom, maar ik kan de smaak alleen maar beschrijven als het topje van een raket ijsje. Waarschijnlijk de meeste vreemde smaakbeschrijving ooit, maar dit was het eerste wat er in me op kwam toen ik een hap nam.

review-first-try-cactusvijg-1

Ik vind dit een erg lekkere vrucht, maar het is er wel een met gebruiksaanwijzing. De vriend vond het natuurlijk weer 3x niks, want die brak ook bijna zijn kaken op een pit en vond dat schoonmaken helemaal al teveel moeite.

Des te meer blijft er over voor mij denk ik dan maar;)
Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *