Review – Bakken van Paul Hollywood

Al een tijdje was ik op zoek naar een boek over het bakken van broden. Nadat ik ‘heel Holland bakt’ zag afgelopen jaar, ging het steeds meer kriebelen om vaker zelf brood te bakken. Bij mijn ouders thuis wordt er al regelmatig vers brood gebakken maar dit gebeurd in een machine. Wat ik juist zo leuk vind is broden uit de vrije hand. Na wat zoeken op het internet kwam ik bij het boek “bakken” van Paul Hollywood. Hij is een van de juryleden van de Britse versie van heel Holland bakt en een erg charmante man om te zien. Maar bovenal een erg goede bakker.

lifestyle-review-bakken-paul-hollywood-1

Zijn boek is erg overzichtelijk ingedeeld in hoofdstukken. Makkelijke baksels, maar ook bijvoorbeeld een heel hoofdstuk over zuurdesem. Ondertussen heb ik al een aantal dingen uit het boek gemaakt en ik moet zeggen dat alles tot nu toe goed is gelukt!

lifestyle-review-bakken-paul-hollywood-2

Ook erg fijn is dat er véél plaatjes in het boek staan. Stap voor stap afbeeldingen van hoe je bijvoorbeeld bladerdeeg moet maken. Doordat hij het zo goed uitlegt en laat zien, wordt ik alleen maar enthousiaster om het zelf te gaan proberen.

lifestyle-review-bakken-paul-hollywood-3

Dus al met al echt een aanrader als je je wil verdiepen in het bakken van broden. Ik kocht dit boek bij bol.com voor 24,95

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *