Eetdate – The Chocolate Company

Regelmatig eet ik buiten de deur. Soms lunch, soms diner, soms gewoon tussendoor ( Ik houd gewoon heel erg van eten ). Natuurlijk heb ik een paar favoriete tentjes, maar ik probeer ook regelmatig nieuwe plekjes uit, gewoon omdat ze er bijvoorbeeld gezellig uitzien. Vaak probeer ik dan van tevoren iets op te zoeken over dit restaurant, maar buiten een website of facebook is er vaak weinig te vinden. Daarom leek het me dus leuk om, als ik weer ergens heb gegeten, hier een stukje van online te zetten. Ik let op een aantal dingen zoals sfeer, bediening en of het smaakte natuurlijk en geef hier punten aan. Hieruit volgt een eindcijfer en zo kun je zien of het de moeite waard was of niet.

 

De aftrap wordt gedaan door The chocolate company. Ik at hier gisteren, en wat mij hier naar binnen trok was de ongedwongen sfeer die hier hing, dit voelde erg prettig. Op de kaart zag ik geen lunchgerechten staan, maar er stond dat je dit binnen moest vragen. Ik naar binnen en werd gelijk geholpen door een hele vriendelijke kerel, die met veel plezier uitlegde wat ik hier allemaal kon krijgen. Het aanbod broodjes was niet groot, maar mijn ervaring is dat een kleine kaart vaak lekkerder is dat een hele uitgebreide. Ik koos het broodje caprese en hoopte maar op goede mozzarella, niets is erger dan taaie mozzarella. Ook dronk ik een huisgemaakte ijsthee met munt. Ik ging trouwens gewoon aan een tafeltje zitten, wachtend op de opname van mijn bestelling, maar het bleek dat het de bedoeling was om aan de kassa te bestellen. Natuurlijk had ik dit niet door. Gelukkig kwam de man achter de bar al snel naar ons toe om te vertellen over de zaak en het eten en nam onze bestelling op. Na een kleine 10 minuten kwam er een heerlijke bruine boeren boterham op tafel met GELUKKIG goede mozzarella ( en ook niet te zuinig belegd. ) Het was, zoals vaak, teveel maar wel heel erg lekker!

review-eetdate-chocolate-company-1

Zo na deze korte beschrijving van mijn ervaring deel ik graag punten uit:

Sfeerimpressie: Er hangt hier een hele ongedwongen sfeer, omdat er free wifi is zie je meerdere mensen met een bakkie koffie achter de laptop en hier en daar zitten er wat mensen met een boek. Het is dan ook niet zo zeer een lunchtentje meer een koffiezaak. Als ik iets aan te merken heb is dat de tafels misschien iets groter mogen (wij zaten aan een ronde tafel met 3 man, alle vierkante waren bezet ) Maar wat dat betreft heb ik ook altijd veel ruimte nodig tijdens het eten. 7/10

Bediening: Ook hier had ik niks over te klagen, een aardige man die met veel plezier uitlegde wat er allemaal te krijgen was en ook niet schuw was van een praatje. Het eten stond met 10 minuten op tafel en wordt vers achter de balie bereid. 9/10

 

Het gerecht: Ik koos een broodje caprese op bruin oerbrood en kreeg iets wat zeker voldoende was voor mij. Thank god met goede mozzarella en verse basilicum. Het enige nadeel vond ik dat de tomaat koud was. Maar ik geloof dat dat meer een persoonlijk dingetje van mij is. Verder was het heel erg smaakvol. De mozzarella was om te zuigen en in combi met de tomaat en verse basilicum en wat olie maakte dit een heerlijk broodje. Voor mij was het genoeg en zelfs teveel, maar ik zou kunnen begrijpen dat een grotere eter graag 2 sneden brood had gehad. 7,5/10

 

Zo kom ik uit op een 7,8/10. Een mooie score al zeg ik het zelf, en ik moet ook zeggen dat ik hier goed heb gegeten. Verse producten op goed brood, wat wil een mens nog meer. Natuurlijk kun je bij de chocolate company nog veel meer dan alleen een broodje eten. De naam zegt het al, ze hebben hier chocolade, en veel! (misschien was dat wel de reden die mij naar binnen trok) Ze verkopen hier allerlei lekkers, van bonbons tot chocospread tot taart en cupcakes. Ook zijn ze niet bang om je wat lekkers te laten proeven. Iets wat ik altijd wel fijn vind als ik iets nieuws koop. Deze keer heb ik niks meegenomen, aangezien ik al genoeg had gesnoept, maar misschien komt er binnenkort wel een korte review van een bonbonnetje langs;)

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen, want ik vind het namelijk erg leuk om te Doen. (En ik heb weer extra excuus om lekker te lunchen of dineren buiten de deur)

 

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *