Eetdate – Jan en Alleman Breda

Mijn vriendinnen en ik maken wel een grapjes dat onze vriendschap voornamelijk bestaat uit eten.

 

Eigenlijk is dit geen grap….

Wij kunnen namelijk uren klagen over vetjes en spekjes, om vervolgens een goed gevuld broodje naar binnen te werken, gevolgd door een koffie mét koekje, en een brownie met slagroom. Dat is in ieder geval hoe het vandaag ging toen wij gingen lunchen bij Jan en Alleman in Breda.

Wat mij opviel toen we voor de deur stonden is dat we zeker niet de enige waren die hier gingen eten. Het zat namelijk lekker vol. Vaak betekent dat, dat je lang moet wachten op je bestelling of dat er iemand aan je tafel komt maar dat was hier helemaal niet.

review-eetdate-jan-en-alleman-1

Sfeerimpressie:

Als je binnenkomt krijg ik gelijk een fijn gevoel. Weer een tentje wat het lekker huiselijk heeft ingericht. Qua interieur en servies is volgens mij geen enkel bordje of stoeltje hetzelfde en dat vind ik heel erg leuk. Ik at een salade van een super mooi bord, om vervolgens koffie te drinken uit een heerlijk kitsch kopje wat mijn oma in de kast zou hebben kunnen staan. Ook een groot pluspunt vind ik de opzet. De tafels stonden niet te dicht bij elkaar waardoor je niet het gevoel had op elkaars lip te zitten. Wij zaten aan een rechthoekige 4 persoons tafel en hadden ruimte zat. Ook leuk: de meubels uit het restaurant zijn ook gewoon te koop!

8/10

De Bediening:

De bediening bij Jan en Alleman bestaat uit jong volwassenen met een verstandelijke beperking. En ik moet eerlijk zeggen dat er weinig lunchtentjes zijn met zulke enthousiaste bediening. Meerdere malen is er gevraagd of alles naar wens was, en ondanks dat het best druk was, hebben we nooit lang hoeven wachten op het bestellen van een drankje of iets anders. Daar kunnen sommige restaurants zeker wat van leren. 8/10

Het gerecht:

Natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is het eten. Daar komen we natuurlijk voor. Ik nam een salade kip piri piri en deze werd geserveerd met 2 dikke sneden geroosterd bruin brood. Nou probeer ik wat brood te laten staan, maar ik kon het niet laten toch een paar hapjes te knabbelen. Erg lekker moet ik zeggen. Omdat ik mijn brood er niet bij op at, hoopte ik dat de salade niet te weinig zou zijn. Gelukkig voor mij was dit totaal niet het geval. Mijn salade kwam op een groot bord en bevatte ruim voldoende kip, champignons en andere lekkere dingen. Echt genoeg om goed van te kunnen eten! En lekker laten we dat ook niet vergeten. De kip en champignons waren goed gekruid en de sla bevatte ook lekker komkommer en tomaatjes.review-eetdate-jan-en-alleman-2

Natuurlijk had ik de tafel achter ons ook al gespot en zag daar 2 schalen staan.. De ene lag vol met cheesecake, de andere met brownies. We dronken nog een bakkie koffie en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij. ( hele slechte smoes.. ) We deelde deze lekkernijen met slagroom natuurlijk. Ik heb de cheesecake niet op omdat ik daar niet zo’n liefhebber van ben, maar aan de snelheid te zien waarmee hij werd verorberd door mijn vriendinnen ga ik ervan uit dat hij erg lekker was. De brownie in ieder geval wel. En ook deze keer kregen we weer meer dan genoeg.

9/10

review-eetdate-jan-en-alleman-3Al met al ben ik eigenlijk alleen maar heel erg enthousiast en positief over deze tent. en kom dan ook op een 8,3  We hebben super gezellig gezeten, het eten was heerlijk, de mensen gezellig. Wat wil je eigenlijk nog meer. Daarom echt de moeite waard om een keertje heen te gaan voor een lunch. en op vrijdagavond kun je er zelfs dineren.

Jan en Allemaal zit in de St. Jan straat in Breda. Je kunt ze vinden op www.facebook.com/janenallemanbreda.nl.

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *