First Try – Maza Hoemoes Limoen/Koriander & Baba Anoesh

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een “First try” online plaatste. Deze keer niet alleen door mij getest, maar ook door andere familieleden. En ik kan je vertellen, er is een favoriet!

review-first-try-maza-1

Ik nam deze 2 bakjes mee naar de barbecue bij mijn schoonouders, M’n schoonbroer en zus waren er ook, dus ik had voldoende testers. Ik kan je vertellen dat het niet allemaal de makkelijkste eters zijn, dus ik hield al een klein beetje mijn hart vast. Hoemoes is namelijk gemaakt van kikkererwten en hoewel het heel Hollands klinkt, is het dat zeker niet. Ook voor de rode peper in de Baba Anoush was ik nogal angstig, maar ik moet achteraf zeggen dat de reacties me verraste.

Allereerst de Hoemoes. Dit was de versie met koriander en limoen, en ik moet zeggen dat hoewel ik geen koriander liefhebber ben, ik dit wel lustte. Het is niet mijn favoriet ( Dat is nog steeds de Muhammara ) maar dit was goed te doen. Door de limoen heeft deze hoemoes een iets zuurdere smaak die het geheel een stuk frisser maakt. Je moet ervan houden en ik denk dat ik het lekkerder vindt in een gerecht verwerkt dan als smeersel. De rest van de familie was het met mij eens, maar vond het wel lekker. Zelfs degenen waarvan ik het niet verwachtte!!

Toen probeerde we de Baba Anoesch en dit vond ik echt heel erg lekker. Ik had absoluut geen idee wat ik me moest voorstellen bij een spread van aubergine, maar wat is dit lekker romig. Wel had het van mij nog iets pittiger gemogen, maar dat is een persoonlijk dingetje. Ik zei bovenaan al dat er een favoriet was gekozen en dat was dus de Baba Anoesch. Door de romige smaak, en dat beetje pit dat erin zit is dit echt een lekker smeerseltje voor op brood. Ik denk dat dit ook heel lekker is om bijvoorbeeld een aubergine mee te vullen en vervolgens even in de oven te zetten.

Allebei goedgekeurd dus! En hoewel ik de een iets lekkerder vond dan de ander is het wel iets wat ik zou aanbevelen bij vrienden en familie. Ideaal voor op een toastje of stokbroodje, maar ook erg handig om een saai broodje ham wat interessanter te maken. Mogelijkheden zat dus.! Binnenkort de andere versies maar eens proberen denk ik;)

 

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *