Dieuwsnieuws – Rosti Mepal, Curry & Kaas

We hebben weer een klein lijstje met favorietjes vandaag, waaronder (weer) Rosti Mepal. Dat merk blijft me verbazen met leuke spullen. Ook vond ik een curry die misschien mijn all time favorite wel van zijn troon stoot, en smeerde ik Old Amsterdam uit een bakje.

review-dieuwsnieuws-rosti-mepal-curry-kaas-1

Laten we beginnen bij Rosti Mepal. Een merk waar ik al eerder heel enthousiast over schreef. Toen vertelde ik onder andere over de Lunchbox Ellipse, die ideaal is om bijvoorbeeld salades mee te nemen. Deze keer heb ik weer zoiets, maar dan anders. Namelijk de opberg bakjes uit de Volumia reeks. Ze zijn luchtdicht afsluitbaar, dus ideaal om zelfs yoghurt in te vervoeren, of juist iets voor wat langere tijd in te bewaren. Nog een groot voordeel is de maat, deze bakjes zijn er namelijk in heel erg veel maten beginnende van 200 ml inhoud tot bijvoorbeeld 3 liter. Voor elk wat wils dus. En als laatste maar dus zeker niet onbelangrijk: de kleur. Ik ben en blijf en meisje, en ik kan heel blij worden als iets er mooi uit ziet. Deze bakjes/schalen zijn verkrijgbaar in 18! kleuren. Ik heb de Retro blue in 350 ml en de Retro pink in 650 ml. Allebei al meerdere keren mee op pad geweest gevuld met tomaatjes, komkommertjes, snoepjes, yoghurt. Noem het maar op. Je hoeft niet bang te zijn voor lekkage want de deksel sluit echt super goed af, en er zit een handig libbeltje (hoe noem je zo’n ding) aan de deksel zodat je hem toch makkelijk open krijgt. Ben je dus op zoek, naar een goede kwaliteit opberg bakjes/schalen die er ook nog eens mooi uit zien zou ik zeker deze serie van Rosti Mepal aanbevelen. Ze hebben ook nog meerdere series die zeker ook de moeite waard zijn om te bekijken. Daarvoor verwijs ik je door naar de website, waarvan ik de link onderaan dit artikel plaats.

review-dieuwsnieuws-rosti-mepal-curry-kaas-2

En dan door met een nieuw ontdekte saus. Nou ja, curry op zich is niks nieuw. Wij gebruiken al 100 jaar dezelfde curry omdat ik die het lekkerst vond. Deze was helaas op, dat gebeurd nou eenmaal. Ik keek in de voorraadkast en zag daar een fles staan van Oliehoorn. Nou weet ik dat de Fritessaus van Oliehoorn erg goed is, dus ik hoopte dat de curry dan ook goed zou zijn. En ik werd heel erg blij verrast. Zoals je weet houd ik wel van een wat zoetige smaak. Deze curry is lekker kruidig, maar ook een beetje zoetig tegelijk. Helemaal goed dus. Ik weet nog niet helemaal zeker of dit mijn favoriete curry van de troon stoot. Maar ik denk het wel. Gelukkig heb ik nog een halve fles om te testen (vervelend). Maar ben je dus op zoek naar een curry die wat zoeter is van smaak en niet echt pittig, kan ik je zeker die van Oliehoorn aanbevelen.

review-dieuwsnieuws-rosti-mepal-curry-kaas-3

En dan als laatste weer een smeersel. Vorige week vertelde ik al dat ik bezig was met een artikeltje over lunchen, en het beleggen van crackers etc. Ik ben een erge kaas liefhebber, maar Old Amsterdam trok me nooit zo. Tot ik dit probeerde. Je hebt niet veel nodig op je cracker, omdat de smaak erg sterk is, en dat is dus weer gunstig voor de calorie inname, want laten we eerlijk zijn. Kaas gaat op de heupen zitten. Erg lekker op bijvoorbeeld een rijstwafel met een komkommertje. Of gewoon op een stokbroodje bij de borrel.

review-dieuwsnieuws-rosti-mepal-curry-kaas-4

Dat waren ze weer voor deze keer. Ik zet nog even de linkjes hieronder zodat je makkelijk je weg kan vinden naar de websites van deze producten.

De website van Rosti Mepal

Servies van Rosti Mepal

De website van Oliehoorn

De website van Old Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *