Dieuwsnieuws – Rosti Mepal, Biobites & Tefal

Het is weer tijd om wat nieuwe spulletjes uit mijn favorietenlijst te bespreken. Onder andere pannen, lekkere koekjes en beslagkommen.

review-dieuwsnieuws-rosti-mepal-kokoskoekjes-pannen-1

Zoals ik dus al zei, nieuwe spulletjes. Waaronder ook 2 hele leuke dingetjes van Rosti Mepal. Je zal wel denken, komt ze weer met der Rosti Mepal, maar ik ben gewoon heel enthousiast over dit merk. Zoals je in het plaatje hierboven misschien al wel zag, was mijn oude garde niet echt moeders mooiste. Eigenlijk was het een on-ding want als je iets wilde mengen of kloppen, boog hij gewoon mee met het beslag. Dat mengt best moeilijk moet ik je zeggen. De garde die ik nu heb is van Rosti Mepal, en ziet er op het eerste gezicht al een stuk steviger uit, en laat me je vertellen dat is hij ook. Deze garde blijf gewoon bij elkaar met het kloppen en zorgt er dus voor dat ik 3x zo snel alles gemengd heb dan voorheen. Ook houd het handvat een stuk fijner vast. Je hebt deze garde in allerlei kleuren en zowel in een grote als in een kleine maat. Dit is de grote garde in het wit.

review-dieuwsnieuws-rosti-mepal-kokoskoekjes-pannen-2

Bij een garde hoort natuurlijk een mengkom en deze kon ik heel erg goed gebruiken afgelopen maand. Andy was namelijk jarig, en ik heb taarten en cakes gebakken alsof mijn leven er vanaf hing. Voorheen maakte ik mijn beslag meestal in grote kommen die je ooit kon sparen bij de supermarkt maar deze zijn eigenlijk helemaal niet handig. Er ging dan ook een wereld voor me open toen ik deze kom voor het eerst gebruikte. Hij is namelijk erg stevig. Heeft een anti-slip ring aan de onderkant waardoor hij niet mijn hele aanrecht over schuift. Hij heeft ook een soort handvatje waardoor ik niet meer mijn hele arm om de bak hoef te slaan om hem tegen te houden. En een schenktuitje, erg handig bij iets nattere substanties. Ook is hij er in heel veel maten, in heel veel kleuren en kun je apart een deksel kopen zodat je alles netjes kunt bewaren. Al met al, dus heel veel voordelen in vergelijking met de schalen die ik normaal gebruikte. De beslagkom die ik gebruik is de 3 liter kom in de kleur retro green en is voor normale cakemixen een goede maat. Mocht je vaak meer maken, raad ik aan om een maatje groter te nemen.

review-dieuwsnieuws-rosti-mepal-kokoskoekjes-pannen-3

Van beslagkommen en gardes gaan we naar koekjes. Iedereen weet dat ik graag snack. Ik probeer het altijd zo gezond mogelijk te houden en daarom vond ik het ook erg leuk om deze koekjes te proberen. Het zijn koekjes op basis van kokos en in 2 varianten te verkrijgen. Met chia zaden en chai kruiden en met chocolate chips. Ook zijn ze Raw, en dus gluten, ei, lactose, suiker, gist en e nummer vrij. Je houd alleen de goede dingen over dus! Normaal ben ik geen grote fan van kokos, maar deze koekjes hebben me blij verrast. Vooral de Chai variant vond ik erg lekker. De koekjes zijn niet overal te verkrijgen helaas maar gelukkig wel te bestellen via de webshop.

review-dieuwsnieuws-rosti-mepal-kokoskoekjes-pannen-4

En last but not least. Mijn nieuwe pannen van Tefal. Ik kook op inductie, dus de aanschaf van nieuwe pannen is altijd eventjes zoeken naar een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik heb vaak het probleem dat dingen aan

koeken bij mij in de pan. Niet erg lekker en dus ging ik op zoek naar nieuwe pannen. Mijn oma zegt altijd goedkoop is duurkoop, en dat heb ik nu al een aantal keer gemerkt. Daarom besloot ik iets meer uit te geven (nog steeds niet veel, want er was een 1+1 actie) en kocht deze 2 mooie pannen van Tefal.

De hapjespan van 24 cm en de koekenpan van 24 cm. Deze pannen zijn uit de Titatium serie en hebben een thermo-spot, een pro-titatium anti aanbaklaag en kunnen dus op inductie. Blijkbaar kun je er zelfs met een metalen spatel in maar dat doen we maar niet. Ik heb ze nog niet zo lang, maar tot nu toe ben ik er heel erg blij mee. Nog niks laten aan

koeken en makkelijk schoon te maken.

Dat waren ze weer, de nieuwe ontdekkingen. Hieronder nog even de links naar de websites zodat je dingen kunt bestellen, contact kunt opnemen, of gewoon even kan rondneuzen in de rest van het assortiment.

De website van Rosti Mepal

De website van Biobites

De website van Tefal

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *