First Try – Brownies van Joannusmolen

Meestal als ik iets bak, is het “from scratch”. Ik heb meestal alle ingrediënten wel in huis, dus dit is voor mij net zo makkelijk als uit een pakje of zakje. Soms komt het natuurlijk ook voor dat ik niet alles in huis heb, of gewoon een lekkere luie dag, en dan is iets uit een pakje of zakje wel erg fijn. Zo ook deze keer dat ik brownies maakte. Ik gebruikte een pak van Joannusmolen en ging aan de bak.

review-first-try-brownie-molen-3

Het recept: (Alles op kamertemperatuur!)

  • 1 pak Joannusmolen brownie mix
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 25 tot 50 ml melk (hoe meer melk, hoe smeuïger de brownie)
  • 2 handjes walnoten

Hoe doe je het:

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en vet je bakvorm in met boter
  • Mix vervolgens de boter met de eieren tot een glad mengsel.
  • Voeg beetje bij beetje de mix toe en als dit goed glad is ook de melk.
  • Spatel als laatst de walnoten door het mengsel en giet het dan in je bakvorm.
  • Bak voor 30 minuten op 175 graden.

review-first-try-brownie-molen-1

Hoewel deze brownies wat luchtiger waren dan de brownies die ik normaal gesproken maak, vond ik ze wel lekker. Ook de rest van de familie en schoonfamilie heeft ze goedgekeurd dus dat maakt dit een geslaagd recept. Wat ik de volgende zou doen, om ze meer naar mijn smaak te maken, is wat pure chocolade toevoegen aan de mix. Ik ben nou eenmaal fan van bittere chocolade en met wat blokjes pure chocolade denk ik dat dit een hele goede mix is!

Ik gebruikte de brownie mix van Joannusmolen. Deze is online verkrijgbaar en in de meeste bio-winkels.

De beslagkom en de garde zijn van Rosti Mepal, ook een aanradertje!!

 

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *