First Try – Goodbite Notenballetjes

Ik at de deze balletjes de ene dag los als snack, en de dag daarna maakte ik er bloemkool nasi bij. Dit is eigenlijk niks meer dan bloemkool die je in je keukenmachine hebt gemalen en vervolgens even op bakt met kruiden.

Het is dan ook niet de moeite waard om daar een heel recept over te schrijven. Wat ik dan weer wel wil delen met jullie is hoe ik mijn nasi-kruiden maak. Dit mengsel is erg veelzijdig, en ik gebruik het dan ook heel veel.dscn4893

Nasi-kruidenmengsel:

  • 1/4 theelepel chilipoeder,
  • 1 theelepel komijn
  • halve theelepel gedroogde kurkuma
  • halve theelepel gedroogde gember
  • halve theelepel gedroogde koriander

De hoeveelheden kun je natuurlijk vermenigvuldigen naar de hoeveelheid die wilt maken. Gewoon even tussendoor proeven en dan komt het altijd goed!

Ik maakte deze bloemkool-nasi dus bij de notenballetjes en ik moet zeggen dat ik deze echt heel lekker vond. Het probleem wat ik vaak tegenkom bij vegetarische vleesvervangers is dat er geen smaak aan zit, of dat het een vreemde textuur heeft. Deze balletjes hadden dat dus totaal niet. Ze zijn goed op smaak, en doordat ze zijn gemaakt van noten zit er een lekkere “crunch” aan!

Zou ik deze aanraden bij mijn vegetarische vrienden, JA!. Ik durf ze zelfs op tafel te zetten tijdens een verjaardag o.i.d. dus zeker een aanradertje!

Kijk ook eens op de website van GoodBite voor het hele assortiment. Er zitten echt hele lekkere dingen tussen!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *