First Try – In2Bake Kerst Koekjes

Maak je eigen kerstkoekjes met dit kant en klare pakket van In2Bake. Ik testte ze voor je.

review-kerstkoekjes-in2bake-2

 

 • Het recept:

 

 • 1 pak in2bake kerstboom koekjes
 • 130 gram ongezouten roomboter ( op kamertemperatuur)
 • 1 ei

Hoe doe je het:

 • Mix, met de hand of met een mixer, de roomboter, het ei en de mix tot een geheel.
 • Vorm dit tot een plak en laat in de koelkast een uur rusten.
 • Verwarm na een uur je oven voor op 180 graden.
 • Rol je deeg uit tot 3 mm dikte.
 • Je kunt nu 2 dingen doen. Bij het pakket zitten namelijk mallen die je uit kunt knippen, op je deeg kunt leggen en met een mesje zo dus je vorm kan uitsnijden. Super makkelijk want zo hoef je geen vormpjes te kopen en je kunt ze bewaren voor de volgende keer.
 • Wil je een ander vormpje maken dan de bijgeleverde soorten (Boom, ster en man/vrouw), kun je voor dit deeg ook gewoon een koekjesvorm gebruiken.
 • Leg je vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bak voor 15 minuten goudbruin

review-kerstkoekjes-in2bake-3

Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze versierd. Dit kan met van alles. Royal icing, chocolade, versier stiften noem maar op. Ik voegde aan het deeg nog een extra el koek en speculaaskruiden toe voor die echte kerst smaak. Dit is namelijk van zichzelf een vrij neutraal koekje, ideaal dus om een eigen twist aan te geven. Gebruik eens wat vanille of citroenrasp. Zo heb je eens wat anders. Deze koekjes zijn heel makkelijk te maken en er komen er verrassend veel uit zo’n pak. Zo veel dat ik ze maar heb weggegeven aan iedereen, want onze buikjes zaten vol. Dit is natuurlijk heel leuk om met kinderen te doen, maar stiekem heb ik in mijn eentje heerlijk genoten van het kliederen op die poppetjes. Zeker doen dus, want buiten dat het heel leuk is, zijn ze ook nog eens lekker.

review-kerstkoekjes-in2bake-1

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *