Vijgen/Noten Rol

Als je wel eens een kaasplankje besteld ben je vast bekend met dit fenomeen. Dit is namelijk een soort schijf, gemaakt van vijgen en noten die je kunt beleggen met kaas. Een super lekkere combinatie en ook heel makkelijk thuis te maken.

hapje-vijgen-noten-rol-1

Het recept:

  • 125 gram gedroogde vijgen
  • 125 gram dadels zonder pit
  • 110 gram walnoten
  • 100 gram havermout met rozijnen

TIP: Gebruik hiervoor producten van goede kwaliteit. Ga even langs de lokale notenboer bijvoorbeeld. Ik gebruikte producten van Gotje noten. Deze bevielen mij heel goed! Klik hier om even een kijkje te nemen op hun site!

Hoe doe je het:

  • Eigenlijk is het super simpel. Gooi alles in de maalmachine en gaan met die banaan. Ik heb een groente hakker en die doet het voor mij ideaal. Ik zou het niet met een staafmixer of blender proberen, want ik denk niet dat dat goed gaat.
  • Als alles een grote bonk is rol je hem tot een worst en wikkel je hem in vershoudfolie.
  • Bewaren in de koelkast, of invriezen zoals ik ook heb gedaan. Zo kun je er telkens een stukje vanaf snijden en serveren bij je kaasplankje.

hapje-vijgen-noten-rol

Een gedachte over “Vijgen/Noten Rol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *