Dieuwsnieuws – Snackrepen en Vega Sticks

Een tijdje geleden kreeg ik 2 hele leuke pakketjes binnen. De ene van het merk Foodcheck en een pakket van het merk Van haver tot. Beide nieuw voor mij, en hoe nieuwer, hoe nieuwsgieriger ik word. Het was best veel om te proberen, dus daarom dat er wat tijd overheen ging, maar vandaag dus het “nieuws” over deze producten.

review-dieuwsnieuws-snackrepen-en-vega-sticks-1

We beginnen deze keer met de repen en koeken van Foodcheck. Jullie weten ondertussen wel hoe gek ik ben op zulke repen, en als je me op instagram volgt heb je deze waarschijnlijk ook al een paar keer voorbij zien komen. Ik had 2 repen in de smaken: Noten en fruit & Abrikozen en Yoghurt. Ook had ik 2 koeken in de smaken: Fruit en Vezels & Vleugje speculaas.

review-dieuwsnieuws-snackrepen-en-vega-sticks-2

Ik begin met de repen, want ik die vond ik het allerlekkerst. De noten en fruit was mijn favoriete smaak. Ze zijn best groot voor een snackreep, en dus ideaal na het sporten bijvoorbeeld. Na deze heb je namelijk echt even geen trek meer. De yoghurtlaag om de andere reep was ook heel erg lekker, maar de reep zelf vond ik minder dan de noten en fruit variant. Mijn ideale reep is dus de noten en fruit met yoghurtlaag. *Hint Hint*.

Hierna probeerde ik de koeken, die ik ook erg groot vond. Gelukkig kun je ze in 2en breken en zijn ze zo voor mij van ideaal formaat. Ze zijn lekker bros, maar kruimelen daardoor wel een beetje. Qua smaak was de koek met het vleugje speculaas favoriet. Heerlijk rond een uur of 4 bij een bakkie thee.

Zoek je dus een goed vullende reep voor bij het sporten kan ik je zeker deze aanraden. De koeken vind ik meer geschikt voor bij de thee of koffie, maar daardoor zeker niet minder lekker.

Nog een voordeel is dat deze koeken en repen alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten, alleen natuurlijke suikers, en geen toegevoegde geur- kleur en smaakstoffen. Lekker en verantwoord dus!

review-dieuwsnieuws-snackrepen-en-vega-sticks-3

Als tweede gaan we verder op de vegetarische toer. Ik heb de laatste tijd de vegetarische sticks van Van haver tot kunnen testen en vandaag vertel ik je wat ik ervan vond. Hoewel ik ook gewoon vlees en vis eet, vind ik het leuk om van alles uit te proberen. zo dus ook deze vega sticks. Ze komen in drie smaken namelijk: Mexicaans, Javaans en Thais. De Mexicaanse sticks probeerde we als eerste. Wat me op viel aan deze sticks is dat ze heel lekker gekruid zijn. Had van mij iets meer zout in gemogen, maar dat kun je zelf natuurlijk altijd doen. Wel moesten we even wennen aan de structuur. Wat je vaker ziet bij vlees vervangers is dat het een wat “zachtere” structuur heeft. Je bent van vlees een bepaalde “bite” gewend die je bij een vleesvervanger vaak niet hebt. Ben je hier eenmaal aan gewend, denk ik dat je dit een erg lekkere vleesvervanger vind.

Ik dwaal een beetje af, want ik was aan het vertellen over de Mexicaanse sticks. Paprika en chipotle is de smaak van deze sticks en door de kleur werd ik een beetje afgeleid. Ik ben namelijk een groot mexicano fan, en verwachtte ook dat deze sticks hierna zouden smaken. Dat was echter niet zo. Denk nu niet dat ze niet lekker zijn, want dat waren ze dus wel. Alleen is het vreemd als je bij de eerste had verwacht een bepaalde smaak te proeven en vervolgens iets heel anders in je mond te hebben. Zoals ik al zei wel lekker gekruid dus, maar had van mij iets zouter gemogen. De tweede smaak die wij proefde was Thais. Sweet chili is de smaak die je hier in moet terug proeven, en ook dit was weer een erg lekkere. Ik vond persoonlijk deze nog lekkerder dan de Mexicaanse versie, maar dat is natuurlijk voor ieder op zich. Ook deze sticks hebben dezelfde structuur als de vorige, maar dat is denk ik een kwestie van gewenning.

De laatste smaak, Javaans, heb ik door de buurvrouw laten proeven. Hier zit namelijk kokos in, en dat is nou net iets wat wij hier in huis niet zo lekker vinden. Gelukkig heb ik een buuf die dit wel lust, en dus een goed proefkonijn. Ook haar gezin zijn over het algemeen gewoon vlees eters en ook die hadden als enige puntje de structuur. Wel vonden ze de smaak goed naar boven komen, en ook de kokos was goed te proeven. Als je dus van kokos houd, is dit een goede voor je.

Ben je dus iemand die vegetarisch eet, en misschien al gewend bent (of je niet ergert) aan de wat zachtere structuur van vleesvervangers, kan ik je deze aanraden. De sticks zijn goed gekruid en heerlijk van smaak.

De sticks zijn gemaakt van 33% volkoren haver en zijn ook nog eens tarwe en soja vrij. Een goede bron van vezels en zowel lekkers bij de lunch of avondeten, dan wel als snack.

Zoals altijd zet ik hieronder even de links naar de websites zodat je eventuele andere informatie kunt opzoeken over deze producten.

Dit is de website van Foodcheck

Dit is de website van Van haver tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *