Bladerdeeg Hapje met Jam

Soms krijg je wel eens onverwacht visite over de vloer. En het kan dan zomaar zijn dat je niks lekker voor bij de koffie in huis hebt. Dit was laatst bij mij dus het geval maar gelukkig had ik wel bladerdeeg in huis. Ik heb standaard bladerdeeg in de vriezer en maak daar zowel hartig als zoete gerechten mee. Deze keer dus een supersnel gebakje met gewone ordinaire aardbeienjam. Erg lekker bij de ijskoffie die ik mijn koelkast had staan. Ik grijp met dit weer sneller naar ijskoffie en deze van EMMI cafe latte is erg lekker. Sinds kort ook te krijgen in een light variant dus nog een beetje verantwoord ook:)

bakery-ijskoffie-met-bladerdeeggebakje-2

Het recept:

  • Bladerdeeg uit de vriezer (die kleine vierkantjes)
  • Jam naar keus

Hoe doe je het:

  • verwarm je oven voor op 220 graden (kijk even op je bladerdeegverpakking of dit overeenkomt)
  • smeer een halve tot een hele el jam op het midden van je bladerdeegplak.
  • Snijd de plan op de hoeken voor de helft in en vouw naar het midden zodat je een ster vorm krijgt.
  • Probeer er hierbij voor te zorgen dat je jam een beetje wordt ingesloten door het deeg. Deze gaat namelijk “lopen” door de warmte in de oven en als je hem wat insluit voorkom je extreme lekkage en plakkerigheid.
  • Bak ongeveer 15 a 20 minuten waarbij je goed in de gaten houd of de punten niet verbranden. (Anders even wat zilverfolie op leggen!)

bakery-ijskoffie-met-bladerdeeggebakje-3

Zoals ik al zei, deze gebakjes zijn binnen een mum van tijd klaar en vallen eigenlijk bij iedereen altijd goed in de smaak. Ik maakte ze nu met aardbeienjam, maar alle andere smaken kunnen natuurlijk ook. Serveren op een bordje en met een servetje, want ze plakken & ze kruimelen.

bakery-ijskoffie-met-bladerdeeggebakje-1

P.S. Nog een extra tip van flip. Zoals je ziet drink ik hier een lekkere ijskoffie bij. Deze kwam uit de koelkast. Weet je wat nog lekkerder is? Leg hem even in de vriezer, zodat hij een klein beetje begint te vriezen en roer vervolgens los voor een soort ijskoffie slush puppy effect!

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *