Dieuwsnieuws – Kaas & Toetjes

Het is weer tijd voor een review van wat nieuwe producten die ik laatst probeerde, namelijk de toetjes van Pots en Co & Maaslander kruid&pit kaas. Lees snel verder om te zien wat wij hiervan vonden!

review-dieuwsnieuws-toetjes-kaas-2

Laten we beginnen bij de kaas. Op de foto zie je 2 pakken van de nieuwe Kruid&Pit kaas van Maaslander. Officieel zijn er 3 verschillende smaken namelijk: Rucola&Fenegriek, Rozemarijn&Pompoenpit én Chili,Dragon&Lijnzaad. Deze laatste had ik niet en hier kan ik dus ook geen mening over geven. Wel over de andere twee natuurlijk, en naar mijn mening was de ook de ene smaak lekkerder dan de andere. Ik vond namelijk de Rucola&Fenegriek wat flauw van smaak, terwijl de Rozemarijn&Pompoenpit bijna uit z’n voegen barst van de smaak. Dit is dan ook voor mij de winnaar van deze twee. Ik vind het een heel leuk idee van Maaslander om verschillende smaken toe te voegen aan de “saaie” plak kaas. Zo kun je variëren met je smaken, zonder dat je je uit hoeft te sloven in de keuken. Het enige minpuntje dat ik kon vinden was dat de plakken erg aan elkaar plakken (Als je me nog snapt:P) Het had handig geweest als er zo’n papiertje tussen had gezeten, want nu blijft er weinig van je kaas over omdat deze telkens afbreekt. Ondanks dat, wel een erg lekker kaassie voor op de boterham! (Of uit het vuistje)

review-dieuwsnieuws-toetjes-kaas-1

Zoals ik al zei, zijn er ook toetjes geproefd! Niet door mij (ok stiekem 1 hapje), want ik ben een beetje aan de lijn. Gelukkig had ik een test-panel dat maar al te graag wilde proberen. Pots&Co maakt handgemaakte pudding in hele leuke (herbruikbare) kleine gekleurde potjes. Ik heb even wat moeite moeten doen om deze in handen te kunnen krijgen, maar uiteindelijk heb ik 2 van de 3 varianten kunnen vinden. Ik had de Salted Caramel&Chocolate én de Lemon&Lime versie, maar er is ook nog een Salted Roasted Hazelnut&Chocolae variant. De potjes zijn niet heel goedkoop (2 euro), maar je houd er een mooi porseleinen bakje aan over.

De vraag nu is natuurlijk: Kwamen ze door de smaaktest? Beide mannen vonden de pudding erg lekker, maar wel wat zwaar. Het is geen bakkie vla dat je even weg giet na de maaltijd. Deze pudding is gemaakt om van te genieten en dat zou ik ook zeker doen.

Zo dit was hem alweer. Zoals je ziet hebben wij weer wat lekkere dingen geproefd afgelopen tijd, en waarschijnlijk komt er nog veel meer lekkers aan.

Als je de nieuwe kaas eens wilt proberen, kun je deze kopen bij alle grotere supermarkten. De pudding is tot nu toe, volgens mij, alleen nog maar verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *