Lavash Bread

Voordat ik kennis maakte met de webshop afvallenmetbregje, die overigens zeker de moeite waard is om een keer te bezoeken, had ik nog nooit van Lavash gehoord. Ik durf ook bijna te wedden dat het merendeel van mijn lezers hier nog nooit van heeft gehoord. Daarom een korte introductie van Wikipedia. Lavash is een dun, plat, flexibel en zacht brood dat oorspronkelijk uit Armenië komt. Het word gemaakt van meel, gist, water en zout. Eigenlijk heel simpel dus. De webshop Afvallenmetbregje.nl verkoop deze dus in low-carb vorm en hier besloot ik lekker een “pizza’tje” van te maken.

lunch-lavash-pizza-1

Het recept:

  • 1 Lavash “brood”
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Wat plakjes ham
  • 1 nectarine
  • Italiaanse kruiden

Hoe doe je het:

  • Dit is vrij simpel, en werkt ongeveer hetzelfde als het maken van een tortizza. Beleg je bodem eerst met 1 a 2 el tomaten puree en verdeel daarna je “beleg” erover.
  • Ik vind deze smaak combinatie erg lekker, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor je klassieke Hawaii gaan met ananas.

Eigenlijk kan alles wat op een pizza kan, hier ook op, en zo bepaal je zelf hoe gezond of ongezond je het maakt. Er zitten meerdere Lavash broden in een verpakking, en deze kun je makkelijk invriezen. Zelf vond ik ze nogal groot en heb ik ze eerst door de helft gesneden. Extra lang plezier dus. Deze komen van www.afvallenmetbregje.nl en als je op zoek bent naar meer low-carb of eiwitrijke producten zou ik hier zeker even rond neuzen.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *