Witlof Salade & Rosti Mepal

Vandaag een ode aan het bakje. Ik houd van bakjes, en dan niet alleen de bakjes om mee te nemen in de auto. Nee ook hier thuis gaat alles in een bakje. Tot grote ergernis van mijn vriend, die elke ochtend een vaatwasser vol bakjes aan treft. Ik wilde met jullie een aantal mooie bakjes delen van het merk Rosti Mepal, en daarbij ook nog een lekker recept voor witlof salade. Lijkt je dat wat, kijk dan verder!

lifestyle-witlofsalade-rosti-mepal-bakjes-9

Ik ga jullie allereerst verblijden met het recept van deze heerlijke frisse witlof salade. Hij is heel makkelijk te maken, maar super smakelijk op een warme dag!

Het recept: (2 personen)

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 zoete appel
  • 2 el franse magere kwark
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • (optioneel nog wat rozijntjes en gehakte noten)

Hoe doe je het:

  • Mix in een bakje (Het kleine bakje dat ik hierna op de foto laat zien is hier ideaal voor) je yoghurt met je mosterd en honing. Proef even of het de juiste smaak is voor jou.
  • Snijd je witlof en je appel klein en doe deze ook in een bakje. Meng hierdoor je yoghurt dressing en eventueel wat rozijnen en noten.

lifestyle-witlofsalade-rosti-mepal-bakjes-5 lifestyle-witlofsalade-rosti-mepal-bakjes-3 lifestyle-witlofsalade-rosti-mepal-bakjes-4

Zoals ik al zei, makkelijker kan eigenlijk niet. De bakjes waar ik het over had, zijn deze bakjes van Rosti Mepal. Klik hier voor een directe link naar de webshop!. De komen in enorm veel maten en ook nog eens in enorm veel kleuren. Er is dus altijd wel een maat of kleur bij voor jou.

Ik gebruik de kleinste erg vaak om bijvoorbeeld een dressing in te maken en apart in te serveren maar je kunt hem ook gebruiken voor een nootje op een verjaardag.

lifestyle-witlofsalade-rosti-mepal-bakjes-7

Zoals ik al vertelde, gaan de bakjes van erg klein (175ml) tot erg groot (4liter). Dit was ideaal toen ik laatst mijn verjaardag vierde en voor 20 man een vruchten bowl moest maken.

Ik heb al van alles gemaakt in deze schalen en ze ruiken nog steeds schoon. Ik had met oude schaaltjes wel eens dat er geurtjes in bleven hangen, maar dat heb ik met deze nog niet gemerkt. Ook stop ik ze gewoon in de vaatwasmachine en daar kunnen ze ook prima tegen!

lifestyle-witlofsalade-rosti-mepal-bakjes-10

Liefs,

Wil je deze bakjes ook heel graag zelf in huis hebben. Klik dan even hier en ga direct door naar de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *