Review – Foodybox “Herfst”

Ik ontving laatst voor het eerst de Foodybox. Een doos gevuld met allerlei lekkers om bloggers kennis te laten maken met nieuwe producten. Ik dit artikel pak ik hem voor je uit, en vertel ik wat er allemaal voor nieuws in zit.

In de loop der weken zul je vast en zeker wat recepten voorbij zien komen met producten uit deze box in ieder geval.

 

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-11

 

Zoals je ziet, allerlei lekkers dus. Hieronder zal ik even opsommen wat er allemaal in de doos te vinden was.

  • La Fermiere – Vanille Yoghurt
  • Stegeman – Kip Cervelaat
  • Bieze – Fris & Fruitig
  • Struik – Kip Bouillon
  • Tante Fanny – Pizzadeeg Spelt
  • Soma – Waldkorn
  • Maaslander – Boerenkaas
  • Simply Spices – Assorti
  • Tons – Mayonaise & Ketchup

 

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-10

La Fermiere – Vanille Yoghurt

Een volle romige yoghurt met een diepe vanille smaak. Dit is een heerlijke afsluiter van je maaltijd. Je proeft zeker dat dit een betere kwaliteit vanille is, want er zit totaal geen “chemische” smaak aan deze yoghurt, zoals je dat wel eens ziet bij goedkopere merken. Ook zit dit toetje in leuke lavendelkleurige potjes, die je natuurlijk na gebruik gewoon kunt hergebruiken voor iets anders.

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-4

Stegeman – Kip Cervelaat

Mijn vriend is geen fan van salami of chorizo, dus gerechten waarin die worst word verwerkt sla ik meestal over. Aangezien hij wel cervelaat lust, besloot ik deze eens te gebruiken in een recept. ( Komt binnenkort online ) En hij vond het erg lekker. Ik zette de andere helft op tafel tijdens een vriendinnen avondje en iedereen vond hem goed smaken. Doet zeker niet onder voor de volvette variaties.

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-9

Bieze – Fris & Fruitig

Een vruchten compote gemaakt van verse vruchten op siroop. Fris zuur van smaak en heerlijk door de yoghurt. In 3 variaties te krijgen: Rood fruit, Aardbei/Rabarber & Kersen. Zeker voor ieder wat wils.

TIP: Serveer dit bij een bolletje vanille ijs!

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-5

Struik – Kip Bouillon

Bouillon gemaakt van kip. Ideaal als starter voor je groenten of kippensoep. Maar ook op pastasauzen of bijvoorbeeld paella of risotto mee op smaak te brengen.

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-7

Tante Fanny – Pizzadeeg Spelt

Pizzadeeg gemaakt van spelt meel. Door het gebruik van spelt meel krijgt deze pizza een heerlijke rustieke smaak. Komt goed tot zijn recht met verse klassieke ingrediënten zoals tomaten, verse basilicum en buffelmozzarella.

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-6

Soma – Waldkorn

Ik ben een groot fan van Fries roggebrood, en dit is een brood wat een beetje tussen een normale boterham en roggebrood in zit. Wat zwaarder om te eten, maar doordat de plakken dun zijn niet te overheersend. Ik vind dit heel lekker met kaas.

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-8

Maaslander – Boerenkaas

Over kaas gesproken. Deze ging dus op de waldkorn boterham samen met wat ham en vervolgens in het tosti ijzer. Zeker een goede combinatie. Ook serveerde ik hem los met een dot mosterd. Deze kaas heeft een lekkere volle romige smaak, en is zeker niet zo droog als bijvoorbeeld een oude kaas. Wel heeft deze kaas een donkere rand en die moet ik er altijd af snijden hier thuis. ( Gelukkig houd ik van die “korstjes” en komen ze toch wel op)

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-1

Simply Spices – Assorti

Kruiden zijn hier niet aan te slepen, en met deze doos was ik dan ook meer dan blij. Vooral de Ras el hanout gebruiken wij veel en is ontzettend lekker in combinatie met kip. Verder gebruikte ik de speculaaskruiden door mijn havermoutje met appel en ook deze was goed ( niet zanderig ).

Een voordeel van deze kruiden is dat ze bijvoorbeeld geen e nummers of toegevoegde smaakversterkers bevatten. Ook zijn ze vrij van veel allergenen dus geschikt voor ongeveer iedereen.

dieuwsnieuws-foodybox-herfst-3

Tons – Mayonaise & Ketchup

Biologische Mayonaise en Ketchup. Beide wel een stuk zuurder dan ik gewend ben, maar dat is te verwachten als er op het potje ongezoet staat. Nu ben ik zelf niet meer zo’n saus eter, maar ik denk dat mijn schoonvader de mayonaise zeker wel kan waarderen.

 

Dat was de samenvatting van de Foodybox Herfst van Kroon op het werk. Zoals ik in het begin al schreef, komen er in de loop der weken recepten voorbij met producten die in deze box zaten. Verwacht bijvoorbeeld een nieuwe variatie van de tortizza.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *