Review – Uzuma Slim Sapkuur

Vandaag vertel ik jullie over mijn ervaringen met de Uzuma sapkuur. Om te beginnen met wat informatie over uzuma zelf. Uzuma levert sapjes die “Cold pressed” zijn en waarvan dus zo veel mogelijk goede eigenschappen bewaard zijn gebleven. Deze worden in een shock vriezer ingevroren om vervolgens naar jou te verzenden.

Ben je nu al nieuwsgierig klik dan even hier om naar de website te gaan!

first-try-uzuma-sapkuur-8

Zoals je al in de titel leest deed ik de “slim” kuur. Deze is bedoeld om in korte tijd je lichaam te reinigen, en wat kilo’s kwijt te raken. Dit met een flinke dosis nieuwsgierigheid maakte dat ik deze sapkuur graag wilde proberen. Dit is natuurlijk niet de enige optie. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een Detox of voor een steady of fit kuur.

uzuma-schema-internet

Mocht je hier meer informatie over willen verwijs ik je even door met deze link.

Nou dat was de informatie tot zover, nu over naar mijn persoonlijke ervaring. Zoals ik al vertelde deed ik de slim kuur. Deze bestaat uit 7 maal daags een sapje (Volgens bijgeleverd schema) gecombineerd met minimaal 7 glazen water. Ik deed deze kuur 3 dagen.

De kuur bestaat uit 7 verschillende sapjes namelijk:

  • Rise
  • Aura
  • Fuse
  • Karma
  • Zen
  • Vibe 
  • Shine

first-try-uzuma-sapkuur-1 first-try-uzuma-sapkuur-2 first-try-uzuma-sapkuur-3 first-try-uzuma-sapkuur-4 first-try-uzuma-sapkuur-5 first-try-uzuma-sapkuur-6 first-try-uzuma-sapkuur-7

De een vond ik natuurlijk iets lekker dan de andere, maar ik vond ze geen van alle super vies! Het meest lekkere sapje van allemaal vond ik Rise. Deze bestaat uit sinaasappel, citroen, wortel, ananas en mango en is dus vrij zoet van smaak. De minst lekkere vond ik denk ik het Vibe sapje dat bestaat uit basilicum, bleekselderij, biet, wortel en sinaasappel.

Hoe bevielen deze 3 dagen?

Ik moet eerlijk zeggen dat het qua hongergevoel 100% is meegevallen. Ik verwachtte eigenlijk wel trek te krijgen af en toe, maar dit is eigenlijk nooit gebeurd. Misschien omdat je constant bezig bent met het tot je nemen van water of sap.

Verder merkte ik wel dat water drinken niet echt mijn ding is, ik heb de glazen water dan ook vervangen door koppen kruiden thee zonder suiker, en dit ging al een stuk beter. Wat trouwens erg handig is van deze sapjes is dat ze niet zo groot zijn, en je ze dus makkelijk kunt meenemen. Zo ging ik een ochtendje shoppen, en kon ik gewoon in de trein rustig mijn sapje drinken.

Verder merkte ik dat ik al na 1 dag het gevoel van kauwen miste. In sommige sapjes zit wel iets van pulp, maar dat kan je niet vergelijken met het kauwen op een stukje echte groente. Op dag 1 ervaarde ik ook behoorlijk wat hoofdpijn. Dit was dag 2 maar heel eventjes en bleef dag 3 helemaal weg.  Na dag 2 merkte ik ook dat ik iets zoutigs miste. De sapjes zijn namelijk vrij zoet van smaak, dus je krijgt weinig hartigs binnen deze dagen.

Dag 3 was een beetje apart. Hoewel ik heel productief was en niet echt last had van een honger gevoel, voelde ik me toch wat flauwtjes. Ik besloot ook tijdens het sapje van 12 en het sapje van 6 uur een gekookt eitje extra bij mijn sapjes te eten. Dit zorgde ervoor dat ik me snel een stuk beter voelde. en zonder honger naar bed ging.

Wat was het resultaat?

Buiten dat ik me een heel stuk minder opgeblazen voelde, was er ook wat gewicht kwijt. Volgens mij is dat ook wel logisch als je 3 dagen op sapjes leeft. Ik verloor 2,3 kilo en dat gaf me zeker een nieuwe boost om een gezonde levensstijl weer op te pakken. Wat ik de dagen erna wel merkte is dat mijn maag en darmen een beetje van slag raakte van normaal voedsel. Ik raad je dus zeker aan het heel geleidelijk op te bouwen.

Zou ik het aanraden? Hoewel het een prijzig pakketje is zou ik het wel aanraden als je het kan betalen. Het gaf mij net even die boost die ik nodig had verder te gaan met lekker en gezond eten en leven.

Liefs,

Een gedachte over “Review – Uzuma Slim Sapkuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *