First Try – Lassie Roerbakrijst

Ik probeerde laatst voor het eerst deze roerbakrijst van Lassie uit. Ik ging nasi maken en waar ik normaal gesproken de extra geurige rijst gebruik pakte ik deze keer naar de kant en klare roerbakrijst.

Je hoeft deze rijst niet voor te koken, wat je dus minimaal 10 minuten scheelt in tijd. Het gebruik is dan ook erg eenvoudig. 1 kopje rijst op 1 kopje water of bouillon. In de pan en roeren tot de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd.

first-try-lassie-roerbakrijst-3

Zoals ik al vertelde, maakte ik nasi van deze rijst. Het recept hiervan lees te trouwens hier > Nasi ( Surinaams ). In dat recept kook ik de rijst voordat ik heb gebruik in water en dat deed ik nu dus niet. Daarvoor in de plaats deed ik 1 hoeveelheid rijst, met dezelfde hoeveelheid kruidenbouillon in een hapjespan, en ging vervolgens door met het recept zoals vermeld.

Maar nu het belangrijkste van alles, hoe was de smaak. Was deze nasi even lekker als de nasi die ik normaal gesproken maak. Het antwoord is bijna. Hoewel de smaak erg goed was, was de textuur iets anders dan de rijst die ik normaal gesproken gebruik. Die is trouwens ook van Lassie en heet extra geurende basmati rijst. Wel is dit een enorme uitkomst op dagen dat je toch een volwaardige maaltijd op tafel wilt zetten, en iets minder tijd hebt. De rijst absorbeert het vocht snel, en is daarna ook echt gelijk klaar om te eten.

first-try-lassie-roerbakrijst-1

Voor snelle dagen zeker een aanrader, anders gebruik ik toch liever de extra geurige rijst.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *