Witlofsalade met Kesbeke Spread

Ik ging laatst weer eens aan de slag met een product van Kesbeke. Ik ben vorig jaar in de fabriek langs geweest en sindsdien mag ik eens in de zoveel tijd een lekker recept verzinnen met dit tafelzuur. Voor mij zeker geen straf want augurken zijn gewoon erg lekker, gezond en zeker een goede optie als je hartige trek hebt. Nu vond ik dus een potje van Kesbeke dat ik nog niet kende, namelijk de spread Fris&Zoet, een soort sandwichspread die natuurlijk op meerdere manieren te gebruiken is. Ik proefde hem, en vond hem lekker zoet. Ideaal dus als dressing in mijn witlofsalade!

bijgerechten-witlofsalade-kesbeke-dressing-2

Het recept: 

  • 2 stronken witlof
  • Kwart komkommer
  • 1 zoet frisse appel (pink lady, fuji)
  • Kesbeke spread fris&zoet
  • Appel cider azijn (heb je andere azijn, gebruik deze dan gewoon)

Hoe doe je het:

  • Snijd je witlof doormidden, en verwijder het harde hart.
  • Snijd de rest in kleinere stukjes.
  • Snijd je stuk komkommer doormidden en verwijder de zaden. Snijd vervolgens in kleinere stukken
  • Verwijder het klokhuis van je appel en snijd in even grote stukken als de rest van de groenten.
  • Meng in een apart bakje 2 el spread los met 1 el water en 1 el azijn en serveer dit apart bij de salade.

bijgerechten-witlofsalade-kesbeke-dressing-4

Zoals ik al zei, is deze salade lekker fris, maar toch ook wat zoetig. De combinatie met de appel en de dressing is erg lekker. Waar ik nu pas aan denk, en wat ik de volgende keer zeker ga toevoegen zijn blokjes augurk. (Stom dat ik daar niet eerder aan dacht!), maar ik denk dat dat zorgt voor nog wat extra kleur op het bord, en een heerlijke frisse toevoeging aan de salade. Heb nog nog paprika of tomaten in huis, schroom zeker niet om deze er ook doorheen te gooien. Hoe meer kleur, hoe meer vitamines!

 

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *