Dieuwsnieuws – Uzuma Raw Foods

Zoals jullie weten deed ik laatst een sap-kuur van Uzuma. Deze beviel zeer goed, en ik voelde me naderhand ook echt een stuk beter. Natuurlijk kan ik niet mijn hele leven op sapjes leven, en dus is gezonde voeding een pré. Gelukkig denkt Uzuma daar sinds kort ook in mee, en lanceerde ze de superfoods lijn. Bestaande uit allerlei raw superfoods zoals noten, zaden, muesli en nog andere gezonde dingen. Hieronder laat ik een kleine greep uit het assortiment zien, met wat bijbehorende info, maar dit is natuurlijk nog niet alles wat er is. Interesse? Dan zou ik zeker even hier klikken, om verder te kijken op de website.

dieuwsnieuws-uzuma-superfood-1

  • Havermout & Muesli Extra

De havermout spreekt, denk ik, voor zich. Pure havermout die ideaal te gebruiken is als ontbijt of lunch, maar ook in koekjes of andere baksels.

De Muesli Extra is een mengsel van onder andere haver en spelt vlokken, in combinatie met gedroogde stukjes fruit voor een zoete toevoeging.

dieuwsnieuws-uzuma-superfood-3

  • Baobab- & Spirulina poeder

Baobab poeder is een poeder gemaakt van de vruchten die aan de baobab boom groeien. Deze groeien voornamelijk in Madagaskar, dus de kans is klein dat je deze boom eens hebt gezien. In die regio word deze vrucht al jaren gebruikt als een soort van multi-vitamine / remedie tegen alles. Hij zit namelijk boordevol vitamine c, Kalium en andere antioxidanten. De smaak is licht zoet en combineert dus heel makkelijk door de yoghurt, of in je smoothie.

Spirulina poeder is een poeder gemaakt van algen, daar komt waarschijnlijk dan ook die fel groene kleur vandaan. Deze zijn rijk aan stoffen die vooral vrouwen snel tekort komen zoals calcium, magnesium en ijzer. Maar de allerbelangrijkste reden dat ik hier fan van ben is dat het maar liefst 70% eiwitten bevat. Dit is hoger dan bijvoorbeeld vlees of soja. De smaak is niet heel geweldig, maar door de smoothie proef je er niks van.

dieuwsnieuws-uzuma-superfood-4

  • Pistache- & Pecannoten

Van deze pistachenoten werd ik ontzettend blij. Probeer namelijk maar eens bij de supermarkt, of zelfs bij de notenboer ongezouten, ongebakken pistachenoten te vinden. Geloof me dit is bijna niet te doen. Deze zijn Raw en dus onbewerkt. Met een handjevol een gezonde snack dus.

Pecannoten zijn niet alleen lekker als snack, maar doen het ook als garneren op een taart, of cupcake altijd erg goed. Een erg lekkere tip is om ze met wat honing en een klein beetje chilipeper te roosteren in de oven voor een zoet/pittig borrelhapje.

Heerlijke nieuwe toevoegingen aan het assortiment van Uzuma dus. Ben je nou nieuwsgierig naar de sapkuur, kun je mijn bevindingen daarvan hier lezen. Zeker een aanrader voor een gezonde start van 2017.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *