Mijn Ideale Kaasplank

Zoals jullie wel weten, eten wij graag kaas. Ik ben iets avontuurlijker dan vriendlief, maar hij is niet te beroerd om wat dingetjes te proberen.

Ik mocht bij delekkerstekaas.nl wat kaasjes bestellen om zo mijn ideale kaasplank samen te stellen. Alles wat ik dan ook vandaag deel is natuurlijk persoonlijke voorkeur.

Zoals je kunt zien, keuze genoeg. Hieronder zal ik kort beschrijven welke kaas ik had, hoe deze smaakt zodat je een beter beeld krijgt van alles op de plank.

Geitenkaas: Een jonge geitenkaas met een milde smaak die licht zoet is. Ik koos voor een wat hardere geitenkaas omdat deze ook los dan goed te eten is. Lekker met wat appelstroop!

Provolone: Een Italiaanse kaas die niet zo sterk is van smaak. Daardoor is deze erg lekker om los te eten, maar ook om te combineren in gerechten. Ideaal dus voor op de kaasplank, maar ook in een tosti erg lekker!

Brigrand: Een kaas uit België met een hele volle romige smaak. Een kaas die toegankelijk is voor vele omdat deze iets weg heeft van onze Nederlandse kazen.

Sambalkaas: Kaas met pit! Een licht belegen Hollandse kaas waarin sambal is verwerkt. Ook geschikt voor de beginnende kaaseten, maar deze moet dan wel tegen een pittige touch kunnen.

Gorgonzola Mascarpone: Een hele zachte kaas, met een uitgesproken smaak. Erg romig door de mascarpone, wat heel goed samen gaat met de pittige smaak van gorgonzola. Een kaas met een pittige smaak, waar je van moet houden, maar wij vonden hem heerlijk. P.S. Deze kaas ruik je van ver.

Saint Marcelin: Dit was voor mij (en ook andere met mij) de absolute winnaar. Een kaas dat zo zacht is dat je hem bijna niet kan smeren, met een niet al te pittige smaak. Heerlijk om je stokbroodje in de dippen bijvoorbeeld. P.S. Deze kaas ruik je van ver.

Dit waren de kaastoppers die op mijn plank liggen. Ik probeer altijd af te wisselen tussen kazen wat mild van smaak zijn, en kazen met een uitgesproken karakter. Hieronder zal ik nog een dingen op sommen waarvan ik vind dat deze ook op een kaasplank thuishoren:

  • Stokbrood
  • Toastjes ( Ik gebruikte Jos Poell Flatbread )
  • Appelstroop
  • Confiture
  • Noten ( Ik had verse walnoten )
  • Dadel/Noten “brood” ( Ik maakte de mijne zelf naar DIT recept.

Ik hoop jullie zo een beetje te hebben geinspireerd om ook eens een lekker kaasplankje te serveren. Erg lekker bij een romantisch avondje voor 2, maar ook heel lekker om met vrienden te delen. Maak er een soort proeverij van en zie hoe iedereen zijn smaak toch weer anders is!

Mijn kazen waren allemaal afkomstig van www.delekkerstekaas.nl, dank hiervoor! Heb je nou honger gekregen? ( Ik wel ) Neem dan even een kijkje op de website en stel je eigen kaasplank samen.

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *