First Try – Amanprana Khoisan Fleur de Sel

Zout is, wat mij betreft, onmisbaar in de keuken. Vroeger hadden wij altijd van die leuke potjes strooizout, waar een gezichtje op stond, maar tegenwoordig gebruik ik liever een molentje. Ik vind die grove stukjes zout namelijk lekkerder dan het fijne zout. Verder dan dat kwam ik eigenlijk nooit, tot ik kennis maakte met Khoisan Fleur de Sel.

Dit zout heeft een grove structuur en komt helemaal van de kust van Zuid Afrika. Het behoord tot één van de 5 beste zouten ter wereld. Dit komt mede door de natuurlijke filtering, waardoor alle mineralen in het zout behouden worden. Hierdoor zorgt dit zout voor een evenwichtige samenwerking van je lichaam.

Buiten al deze feitjes, zit het ook nog eens in een hele mooie pot. Het zout is nog iets vochtig omdat de mineralen hier in vocht aantrekken. Ik gebruik het al een aantal weken en moet zeggen dat ik het erg lekker vind. Een grovere korrel, die goed tot zijn recht komt in zowel hartige als zoete gerechten. (Denk aan chocolade met zeezout). Zeker de moeite om op tafel te zetten, al is het maar voor het mooie uiterlijk. Het enige dat ik nog mis is een klein houten lepeltje voor erbij, maar voor nu doen we het gewoon even met een thee lepeltje (of de vingers).

Dit zout is te krijgen in natuur winkels of wordt lekker bij de thuis bezorgd via http://www.amanvida.eu

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *