Pilav met Tonijn en Aubergine

Bij ons op tafel komt regelmatig een recept met vis te staan. Soms en vers visje, maar ook vaak vis uit blik. Vandaag deel ik een recept gemaakt met de tonijn op olijfolie van Rio mare. Dit is het meest verkochte product uit hun assortiment, en de versie die ik gebruikte is met een hengel gevangen om zo overbevissing tegen te gaan. Met dit blikje tonijn heb ik dus niet alleen een heerlijke maaltijd, maar ben ik ook nog eens bewust met het milieu bezig.

Het mooie roze blikje is makkelijk te vinden in de supermarkt, maar buiten alles smaakt ‘ie ook gewoon heel goed!

Het recept: 2 personen

 • 200 gr Italiaanse roerbakmix
 • 1 tl ras el hanout
 • peper en zout
 • 150 gram rijst ( Ik gebruikte geurige rijst van Lassie )
 • 50 gram rozijnen
 • 1 tablet kippen bouillon
 • 350 ml water
 • 1 kleine ui
 • 1 teen knoflook
 • 125 gr tomaten
 • 1 aubergine
 • 1 blik tonijn ( Ik had Rio Mare tonijn in olijfolie)

Hoe doe je het:

 • Bak in een pan je roerbakmix samen met een halve theelepel ras el hanout, peper en wat zout. Voeg na 5 minuutjes de rijst, rozijnen, het water en het kippen bouillon tablet toe, en laat ongeveer 25 minuten rustig garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig!
 • Snijd ondertussen je uien in halve ringen en pers je knoflook. Snijd ook je tomaten en je aubergine in blokjes (Ongeveer dobbelsteen grootte).
 • Fruit je ui aan met de rest van de ras el hanout, en voeg vervolgens de aubergine en de knoflook toe. (Proef even of het ook wat zout nodig heeft!)
 • Laat dit, onder regelmatig omscheppen, ongeveer 15 minuten zacht en gaar worden.
 • Laat je tonijn goed uitlekken en doe deze in een bakje. Schep je pilav uit de pan, en ook je aubergine saus en serveer.

Ik vind het prettig om alle ingrediënten los te serveren, en vervolgens zelf op de scheppen hoeveel ik wil. Je kunt natuurlijk ook de tonijn al door de pilav heen scheppen. Zo maak je een bakje minder vuil.

Zoals ik al zei combineert de smaak van de tonijn erg goed met de pilav, en maakt de aubergine/tomaten saus en een goed geheel van. Het kost misschien iets meer moeite om te maken, maar dan heb je een heerlijke, gezonde maaltijd!

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *