Meloen-Mint soep In Nieuwe Rosti Mepal Cirqula Bakjes

Deze meloen-mint soep wordt koud geserveerd en is ideaal als voorgerecht met warme dagen. Wat ook erg leuk is, is dat je hem kan invriezen en je dan dus meloen sorbetijs hebt. Ik mocht van Rosti Mepal een paar bakjes uitproberen van de nieuwe Cirqula range. Deze bakjes zijn super veelzijdig en dus ideaal voor dit recept. Ze mogen namelijk in de vaatwasser, magnetron, en in de vriezer. Ik serveerde de soep dus in deze bak, en kon hem vervolgens gelijk invriezen. Ideaal.

Het recept:

  • 1 galia meloen
  • 5 takjes verse munt
  • citroensap
  • 200 ml water

Verder nodig: een blender of staafmixer

Hoe doe je het:

  • Maak je meloen schoon en snijd deze in kleine blokjes. Gooi deze in je blender
  • Voeg vervolgens je munt, en water toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten.
  • Is je soep iets te dik, voeg dan nog wat extra water toe. Proef je soep en voeg vervolgens een aantal drupjes citroensap toe op het geheel wat op te frissen.
  • Je kunt het schuim van je soepje afscheppen, maar persoonlijk vond ik dit wel lekker.

Dit is dus een ontzettend makkelijk soepje dat er ook nog eens prachtig uitziet. Zoals ik al zei serveerde en bewaarde ik de soep in de nieuwe cirqula bakjes van Rosti mepal. Deze kun je Hier krijgen. Ik moet zeggen dat ik ze zeker een aanwinst vind ik mijn keuken. Ze sluiten ontzettend goed af, waardoor er geen kans bestaat op lekken en je etenswaren (bijvoorbeeld koekjes) blijven ontzettend lang vers. Ook is de deksel deels doorzichtig waardoor je precies kunt zien wat je nou precies hebt bewaard.

Een musthave voor iedere keukenprins of prinses als je het mij vraagt! P.S. Ook een erg leuk cadeautje om te geven of te krijgen. Bestel ze op www.rostimepalshop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *