Hollandse Garnalen “Salade”

Een goede garnaal heeft niet veel nodig om erg lekker te zijn. Deze “salade” is dan ook erg eenvoudig. Ik kreeg via kroonophetwerk heerlijke Hollandse garnalen die nog gepeld moesten worden van het Nederlands Visbureau en besloot aan de slag te gaan. Het Nederlands Visbureau zegt zelf over deze lekkernij, “Hij is misschien klein van stuk, maar groots in smaak en niet te vergelijken met zijn soortgenoten”, en hier ben ik het zeker mee eens.

Het recept:

 • Hollandse garnalen
 • Mayonaise (Kwark is ook een goed idee als je hem iets frisser wilt)
 • Citroensap
 • Peper en zout

Hoe doe je het :

 • Deze garnalen moesten nog gepeld worden maar meestal liggen deze al gepeld in de winkel. Ik vond wel dat er aan deze veel meer smaak zat, dus mocht je ze ongepeld kunnen vinden, zou ik het zeker aanraden!
 • Je kan de garnaaltjes heel laten, of even met een mes doorheen gaan. Mocht je het op een stokbroodje doen, dan is het handiger als het iets minder grof is.
 • Deze stappen zijn vooral naar smaak. Mayonaise of kwark voeg ik telkens een theelepeltje toe totdat alles aan elkaar plakt. Zeker niet teveel, want dat is zonde.
 • Ook citroensap voeg ik telkens wat druppels toe. Ik vind het lekker als het een fris geheel is, dus wees ook weer niet te zuinig. Proeven is belangrijk.
 • Peper en zout voor de finishing touch en je bent klaar.
 • TIP: Een snuf paprikapoeder bij het serveren staat leuk, en geeft een extra smaak dimensie. 

Zelden heb ik zo’n lekkere garnaal op. Ik ben dan ook heel blij dat ik als een van de “chefs” heb mogen kennismaken met dit product en heb mogen meewerken aan de campagne.

Een gedachte over “Hollandse Garnalen “Salade”

 1. Wat leuk al die recepten
  Je schrijft het zo leuk en duidelijk
  Ga ik zeker proberen
  Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *